Wie zijn we

Wij zijn een commercieel fair trade bedrijf dat probeert meerdere doelen te combineren.
De 3 P's van duurzaamheid, People, Profit en Planet wilden we ook terug zien in ons product. 
People: Door in te kopen in Nepal, een van de armste landen ter wereld, hopen wij dat we kunnen bijdragen aan werkgelegenheid voor de Nepalese vrouwen. Wij hebben met eigen ogen gezien dat ze fijn en met plezier aan het vilt werken in een ontspannen werkomgeving. Wij zien erop toe dat er een eerlijk uurloon aan deze vrouwen wordt betaald. Hierdoor kunnen ze zelf voor hun kinderen zorgen en hun schoolgeld betalen, wat hoop geeft op een betere toekomst.
Profit: Een gedeelte van de winst gebruiken we ter ondersteuning van een erg arm dorp midden in de jungle.  
Planet: Doordat er niet met chemicaliën gewerkt wordt en alleen maar zuivere wol, draag dat bij aan een beter milieu.  
 
Mijn naam is Ans Bouwmans. Na lang zoeken en "toevallige" ontmoetingen, ben ik in aanraking gekomen met het vilt uit Nepal. Het is fijn iets te kunnen betekenen voor de straatarme inwoners van Nepal. 
Bij ons staat de eerlijke handel hoog in het vaandel. Daarom was het belangrijk om met eigen ogen te kunnen zien dat de vrouwen, die voor ons de vilten producten maken, goed behandeld en betaald worden. Ook belangrijk was, dat er geen kinderen aan het werk zijn. De reis naar dit mooie land met haar ontzettend vriendelijke bevolking, was zeer inspirerend.
We hopen met deze webshop een steentje te kunnen bijdragen aan de wederopbouw van Nepal
 
CHURPI,
Ook hiervoor zijn we in Nepal geweest. Om te zien hoe alles gemaakt wordt op authentieke wijze. Een prachtig en natuurlijk proces, alles zonder chemicaliën.
Deze 100% natuurlijke kauwsnack halen wij rechtstreeks uit de Himalya 
 
 

 

Achtermijterbaan 7
5725 RL Heusden
Tel.: 06 - 38 65 46 37
E-mail: info@puurnepals.nl